Vakantiewoning De Steenberg

Vakantiewoning De Steenberg

Prachtig huis in het hart van de Vlaamse Ardennen in Horebeke

Horebeke
Capaciteit
1 - 10 Personen
Straat + huisnummer
Bosstraat 19
9667 Horebeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 476 96 31 13
Reservation
Online boeken
Link

Een vakantie in groep is niet altijd gemakkelijk. De ene wil dit, de andere dat. Je moet dus een manier vinden om samen te zijn en tóch iedereen z’n eigen plekje te gunnen. Ergens waar er zoveel activiteiten voorhanden zijn, dat iedereen aan z’n trekken komt. Té veel gevraagd? Nee, hoor…

Samen voluit genieten

De oplossing is Vakantiewoning De Steenberg. Dit huis staat bovenop de heuvel in Sint-Kornelis-Horebeke op jou te wachten. De omgeving is zo divers dat iedereen zich hier amuseert. Fiets of wandel in al het moois van De Vlaamse Ardennen of ga op kroegentocht in de leuke steden vlakbij.

Trek de glooiende landschappen in of bezoek – we zeggen maar wat – het Centrum Ronde van Vlaanderen. Of een van de vele leuke stadjes in de buurt. Er is genoeg te beleven in deze regio – én in het huisje zelf!

Fiets de Ronde achterna

De Vlaamse Ardennen blijven voor alles natuurlijk een zalig fiets-Walhalla. Breng dus zeker je fiets mee als je naar De Steenberg afzakt. Je kan hem veilig in het tuinhuisje plaatsen. Er zijn ook oplaadpunten voor elektrische fietsen en zelfs de mogelijkheid om de fiets af te spuiten voor mountainbikers. Wat een service!

Maar waar ga je dan heen met die fiets? Wel, dezelfde richting uit als Philippe Gilbert, Peter Sagan of andere legendarische iconen van de koers. Je zal zelf de Ronde van Vlaanderen misschien niet meteen winnen maar langs het traject haalt elke koersliefhebber wel zijn of haar hartje op. Iets steviger, en zeker ook de moeite: mountainbiken. Verschillende routes liggen vlakbij het vakantiehuis. Fun verzekerd!

Thuiskomen in De Steenberg

Je vakantie in De Steenberg begint vanaf de eerste minuut. Bij aankomst zijn alle 10 de bedden al opgemaakt. Geen gesleur of gezeul met lakens of slaapzakken – én geen talloze wasmachines vol beddengoed draaien eens je weer thuis bent. Nee, hier kan je écht ontspannen en wordt alles voor je geregeld. De 10 bedden zijn over 3 kamers verdeeld, die elk een eigen badkamer hebben. Bovendien zijn er op de benedenverdieping nog twee extra douches. Wat een luxe!

Tijd om samen stevig bij te praten tijdens de maaltijd? In de leefkeuken is het lekker samenhokken om te koken, te eten en te ontspannen. De keuken is volledig ingericht en aan de grote eettafel is plaats genoeg. Na een stevige wandeling in De Vlaamse Ardennen kan je neerploffen in de zithoek met haard. De ideale plek om je spieren helemaal weer te laten ontspannen, terwijl je nipt van een lekker fris drankje.

Eetkamer De Steenberg
Deze eetkamer nodigt uit voor gezellige samen-zijn momenten.

Met beide voeten op de grond

Ontdek je de omgeving liever te voet? Geen probleem! In no time ben je in het natuurgebied Burreken. Daar kan je zalig dwalen in een gevarieerd landschap waar je urenlange wandelingen kan maken over heuvels, langs weides en in bossen.

De Vlaamse Ardennen worden ook wel eens het wandelwalhalla van België genoemd. Stippel je eigen route uit via knooppunten of vraag bij ontvangst de eigenaars van het huisje om advies. Ze kennen de omgeving als geen ander en staan te popelen om je de weg te wijzen.

OudenaardeStadhuis.jpg
Het Stadhuis van Oudenaarde is een van de mooiste stadhuizen van België.

Iets verder weg

Blijf je liever niet binnen de grenzen van Sint-Kornelis-Horebeke en wil je eropuit trekken? Stap in je auto en rij richting Oudenaarde. De stad barst van de geschiedenis en cultuur. Loop binnen in de Sint-Walburgakerk en ontdek schilderijen, beelden en een beiaard met niet minder dan 49 klokken. Wist je trouwens al dat het stadhuis van Oudenaarde Unesco Werelderfgoed is? 

Heb je van al dat citytrippen dorst gekregen? Oudenaarde zit boordevol met leuke bars, cafeetjes en restaurants. En als je eenmaal alle terrasjes van Oudenaarde hebt afgeschuimd, kan je doorrijden naar de golfclub. Balletjes slaan zoals Tiger Woods om nadien met een frisse cocktail na te babbelen met zicht op het groen… Wedden dat je dat altijd al eens wou proberen?

Kom langs bij Vakantiewoning De Steenberg

Steek snel 9 vrienden in een whatsappgroep en prik een datum voor een vakantie dicht bij huis. Je krijgt er geen spijt van als je daarvoor afzakt naar De Steenberg. Weet je al wat je eerst zal doen?