Vakantiewoning De 37

Vakantiewoning De 37

Rond de vuurput en in de sauna nagenieten van je uitstappen

Herzele
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
BRIELSTRAAT 37
9550 Herzele
E-mail
Telefoonnummer
0495360861
Reservation
Online boeken
Link

Op een zucht van Zottegem ligt vakantiewoning ‘de 37’, een eiland van rust te midden van velden en akkers. Dankzij de barrelsauna in de tuin, de buitendouche, vuurput en afgeschermd terras geef je je volledig over aan een instant vakantiegevoel.

Herzele biedt je niet alleen verrassende plekjes met een pakkende geschiedenis en lapjes ongerepte natuur, maar ook befaamde streekbieren en de landelijk gelegen vakantiewoning ‘de 37’.

Opgeknapte hoeve uit 1881

Dit gerestaureerde vakantieverblijf vind je in een bescheiden woonkern langs de Brielstraat, een rustige landweg die zich door de akkers en velden slingert. De hoeve uit 1881 werd van kop tot teen opgeknapt tot een luxueus verblijf waar je met 8 personen verblijft.

De vakantiewoning omvat een ruime eetkamer, zitkamer en volledig uitgeruste keuken en badkamer op de gelijkvloerse verdieping. Je vuile kleren kan je makkelijk zelf wassen, drogen en strijken in de berging. Nadat je je in het zweet gewerkt hebt, vind je verkoeling in de zitkamer waar de airconditioning een verfrissend windje rondblaast.

De 37 keuken
De 37 woonkamer
De 37 eetruimte

Slaapkamers met babybed en babyfoon

De drie slaapkamers onder de nok van het dak garanderen je een goede slaaprust dankzij de comfortabele boxsprings. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht. In de ruimste kamer staat een babybed klaar met alle benodigdheden voor je jonge spruit. Denk maar aan een luierkussen, kinderstoel, buggy, speelkussen, speelgoed en babyfoon.

Er is zelfs nog plaats over voor een bureau met internetverbinding. Op aanvraag kan er nog een tweede kinderbed worden aangerukt.

De 37 slaapkamer (2)
De 37 slaapkamer
De 37 slaapkamer (3)
Slaapkamers

Barrelsauna en buitendouche

De 300m² grote tuin is volledig omheind en schenkt je daardoor de nodige privacy. Zo geniet je ongestoord van de barrelsauna. Ter plaatse koop je de houtblokken die nodig zijn om hem aan de praat te krijgen. Na je saunabeurt neem je een warme of koude buitenregendouche op het terras.

In dit vakantieverblijf kan je echt buiten leven en voluit genieten van het mooie weer. Op het ruime buitenterras eet je ‘s avonds buiten of verorber je ‘s ochtends je ontbijt. Bij valavond mag de parasol op stal en schaar je je samen rond de vuurput in de tuin.

De 37
De gastvrouw van de vakantiewoning
De 37

Fiets-, wandel-, en paardvriendelijke logies

Neem je je paard mee op vakantie? Achteraan de woning strekt zich een professioneel omheinde weide uit van 1200m² met schuilhok waar je je paard kan stallen. Wagens en paardenvans kan je kwijt op een afgesloten parking.

De vakantiewoning is omringd door het knooppuntennetwerk van de Vlaamse Ardennen voor fietsers, wandelaars én ruiters. Vanuit je verblijf vind je makkelijk aansluiting op de Pater fietsroute en de Molenbeek fietsroute, elk goed voor ruim 40 kilometer trapplezier.

Beide parcours passeren in Herzele, een gemeente die je terugflitst naar de middeleeuwen. In het centrum vind je er de ruïne terug van een waterburcht. De burcht van Herzele was sinds de 13e eeuw de woonplaats van de heren van Herzele. De overblijfselen ervan werden in 1969 gerestaureerd, een gids leidt je rond in de middeleeuwse gangen.

Ambachtelijke streekbieren uit Herzele

Wist je dat de gemeente Herzele twee familiebrouwerijen telt? Brouwerij De Ryck brouwt al meer dan 130 jaar ambachtelijk dorstlessers zoals het Steenuilke en de Arend. De biertjes kan je in de brouwerijshop op de kop tikken of proeven tijdens een brouwerijbezoek.

Brouwerij Van Den Bossche zet zijn Zatte Rita-bieren volop voor het voetlicht maar brouwt ook ander lekkers: de Lamoral, een typisch Zottegems streekbier, Pater Lieven, Buffalo Belgian Stout en Buffalo Grand Cru, allemaal te verkrijgen in geschenkdozen. Hoe Van Den Bossche op ambachtelijke wijze water in bier omtovert, kom je te weten tijdens een groepsbezoek aan de brouwerij.

Heb je ‘s avonds nog zin in een korte wandeling? Volg de Brielstraat tot je aan de Duivelvoetstap uitkomt en sla daar rechtsaf. Na enkele honderden meters wordt de naam van de straat je duidelijker. Er prijkt namelijk een monumentale steen waarin volgens de volksverhalen een voetafdruk te zien is: de voetafdruk van de duivel.

Brouwerij Van Den Bossche in Herzele
Brouwerij Van Den Bossche

Ontdek het moeras van Herzele

In het dal van Herzele ligt een zalig stukje natuur verstopt: het Duivenbos in deelgemeente Sint-Antelinks. Het Duivenbos is een fraai moerasbos van 11 hectare groot. Trek stevige schoenen aan want overal borrelt het water uit de bodem.

De vochtige moerasgrond is een dankbaar territorium voor moerasplanten als de reuzenpaardenstaart, grote berenklauw, moesdistel, moerasspirea, pinksterbloem en moerasvergeet-mij-nietje. Op de gras- en weilanden houden ezels en koeien de vegetatie in balans terwijl er boven je hoofd bosuilen, torenvalken en vleermuizen rondcirkelen.

Duivenbos 5 - Lot Wildiers.jpg
Duivenbos Sint-Antelinks 2 TOV.jpg
Duivenbos

Tennissen en mountainbiken bij ‘De Steenoven’

Op een kilometer van je uitvalsbasis vind je sportpark De Steenoven. Sportievelingen kunnen er een balletje slaan op een van de gras- of graveltennisvelden of spieren kweken op de outdoor fitnesstoestellen naast het skatepark, de Finse piste en het petanqueterrein.

Het sportpark is eveneens het vertrekpunt van de mountainbikeroute Herzele. Combineer je de blauwe en groene lus, dan trap je bijna 45 kilometer waarvan meer dan de helft op onverhard terrein. Na afloop kan je de modder van je mountainbike spuiten in de vakantiewoning en je fiets veilig stallen.

Op naar Egmontstad Zottegem

Vakantiewoning de 37 ligt perfect om te stappen en te trappen. Ook wie op zoek is naar een snuifje cultuur, komt aan zijn trekken. Zottegem, de Egmontstad, is amper 6 kilometer bollen. Je komt er de sporen tegen die graaf van Egmont achterliet. In 2022 is het op de kop vijfhonderd jaar geleden dat hij ter wereld kwam.

In de Egmontcrypte, een grafkelder onder de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk op de Markt van Zottegem, liggen de resten van de graaf begraven. In de stad loop je twee beelden van de graaf tegen het lijf, waaronder eentje in het park van het Egmontkasteel dat hij er liet optrekken.

detail Egmontstandbeeld Egmontpark Zottegem
Egmontcrypte Zottegem
Egmont standbeeld

Culinaire avontuurtjes

In het centrum van Zottegem worden lekkerbekken op hun wenken bediend, maar ook in de buurt van je vakantieverblijf beleef je culinaire avontuurtjes. Het huiskamer-restaurant Chillegem ontvangt slechts één groep per keer waardoor je echt persoonlijk bediend wordt en zelf de muziek kunt kiezen.

Den Entrecôte grilt niet alleen vlees, naargelang het seizoen peuzel je er aan een hertenfilet, verse mosselen, een fris slaatje of de eerste asperges. In ’t Schitterend Geluk ontfermen Michiel en Anne zich over je culinair genot. Op het menu staan vlees- en visgerechten, kleine tapas en vers geshakete cocktails.

Reserveer je verblijf in ‘de 37’

Wil je er eens tussenuit knijpen en volop genieten van een zonovergoten tuin met vuurput en buitensauna? Neem via de website van de 37 contact op met de uitbaters en boek je verblijf voor maximum 8 personen.

De 37 sauna
De barrel- of buitensauna