Vakantiewoning Chalet Buistemberg

Vakantiewoning Chalet Buistemberg

Op familieweekend tussen de bronbossen

Brakel
Capaciteit
1 - 10 Personen
Straat + huisnummer
KROONSTRAAT 2B
9660 Brakel
E-mail
Telefoonnummer
+ 32 496 33 78 73
Link

Wandelschoenen aan? Sla de deur van Chalet Buistemberg achter je dicht en in luttele minuten stap je rond in een van de bronbossen die de taalgrens markeren tussen de Vlaamse Ardennen en het Pays des Collines.

Het Hayesbos strekt zich uit in de achtertuin van je chalet. Net als de andere bossen in de regio gaf het ooit gestalte aan het Kolenwoud. Eeuwenlang werd het gebruikt voor hout- en houtskoolwinning, nu krijgt de natuur er weer vrij spel.

chalet Buistemberg tuin
chalet Buistemberg buitenterras
De tuin van Chalet Buistemberg

Vakantiewoning voor 10 personen

Met de Everbeekse bossen, het Hayesbos en het Livierenbos binnen handbereik, vormt Chalet Buistemberg je uitgelezen hoofdkwartier om de streek rond de taalgrens te verkennen. Trek erop uit met een groepje vrienden of met je kinderen en grootouders. De vakantiewoning is groot genoeg om 10 gasten te ontvangen.

Chalet Buistemberg is volledig uitgerust. Op het gelijkvloers bevinden zich een slaap- en badkamer, woonkamer met flatscreen tv, keuken, wasmachine en overdekt terras. Krijg je een nat pak tijdens je wandel- of fietstocht? In het chalet staat een droogkast.

Op de eerste verdieping vind je twee slaapkamers met elk een eigen badkamer, een terras met ligzetels en een bescheiden balkonterras. Natuurlijk is er draadloos internet. De omheinde tuin is opgevuld met speeltuigen en een barbecuestel. Je kijkt uit op het bladerdek van het Hayesbos. Een echte toplocatie dus.

chalet Buistemberg woonkamer
chalet Buistemberg buitenaanzicht (2)
chalet Buistemberg slaapkamer

Wandelparadijs voor het hele gezin

Sla je er de wandelkaarten op na, dan merk je dat de omgeving van het chalet een spaghetti is van wandelroutes. Om het kaf van het koren te scheiden, zetten we de mooiste wandelingen op een rijtje.

De Duivel wandelroute passeert aan de voordeur van Chalet Buistemberg. Een gedroomde tocht voor wandelaars. Slechts 20% van het traject is verhard. De wandelknooppunten gidsen je naar het Trimpontbos, een bos vol grillige wandelpaadjes op de flank van de vallei van de Terkleppebeek.

Als je het bos verlaat, steek je de taalgrens over en beland je in het Livierenbos. Hier is het rechttoe rechtaan: het kaarsrechte wandelpad lijkt het bos wel in tweeën te snijden maar brengt je uiteindelijk weer op bekend terrein: het Hayesbos vlak bij je verblijf.

Langs het mijnwerkerspad naar Brakelbos

Ook de Weerwolf wandelroute scheert rakelings langs Chalet Buistemberg. De 11 kilometer lange tocht doorklieft eveneens het Livierenbos maar prikt ook het Brakelbos op zijn vork: een bos op de flank van de Modderode waar je het reeënpad volgt. Ja, er leven reeën in het Brakelbos.

In het voorjaar krijg je er in de bossen een gratis blauwpaarse kleurenwaaier van de wilde hyacint bovenop, in de herfst zwaaien zwammen er de plak. De tocht brengt je op de oude spoorbedding die de Vlaamse Ardennen en de Pays des Collines aan elkaar knoopt. Via de oude spoorlijn trokken Vlaamse mijnwerkers tot in de vorige eeuw naar de steenkoolmijnen in de Borinage. 

Brakelbos
Brakelbos © David Samyn (7).jpg
Het Brakelbos

Fietsverhuur en mountainebiken

De vele bossen en rustige wegen lenen zich uitstekend om de streek met de fiets te verkennen. Bij Chalet Buistemberg kan je fietsen huren. Zoek je een spannende groepsactiviteit? Everbike organiseert mountainbiketochten dwars door de Vlaamse Ardennen en zijn Waalse tegenhanger, het Pays des Collines.

Bedoeling van Everbike is niet om kilometers te trappen, wel om te genieten van de heuvelachtige landschappen. Tijdens de tocht krijg je alle mountainbike-ingrediënten op je bord: singletracks, technische klimmetjes en afdalingen.

Wat te doen bij slecht weer?

Bij slecht weer kan je een duik nemen in zwembad Poseidon in Brakel of in het Gaversbad van het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen. Daar ligt er je een 25-metersbad, ploeterbad voor kleuters, whirpools, waterglijbanen, een waterval, massagewand en sauna op te wachten. Op de Gaversplas kan je varen met een waterpedalo, kajak, kano, waterfiets of roeiboot.

De family bowling De Kaai in Geraardsbergen biedt 8 moderne bowlingbanen aan die aangepast zijn voor kinderen. Strike! Maison Mystique is dan weer een spannende escape room: je wordt opgesloten in een kamer en moet binnen het uur door middel van interactieve spelletjes de codes kraken om te ontsnappen.

Gaversbad in Geraardsbergen
het Gaversbad van het provinciaal domein De Gavers

Lekker genieten in de buurt

In de buurt van je verblijf komt ook de inwendige mens aan zijn trekken. Zak lekker weg in de familiale sfeer van eetcafé Moeder Agnes. Op de kaart van de hoeve staan klassieke maar gulle gerechten vol seizoensproducten.

Op de noordelijke flank van de Pottelberg vind je een cluster van gezellige cafés en restaurants waaronder brasserie D’Hoppe, Chalet Gérard, Oud België en 't Barakske. Je proeft er snacks, streekgerechten en het populaire streekbier Quintine.

De schaduw van de Sint-Jozefskerk in Everbeek-Boven werkt dan weer als een magneet op wandelaars en wielertoeristen. Het Meiklokje – of ‘Bij Schuure zijnen Benny’ – is een volkse kroeg waar je verse krachten opdoet tijdens je verkenningstochten.

Boek je familie- of vriendenweekend

Geniet van een midweek of weekend met je vrienden of familie te midden van de natuur. De locatie van Chalet Buistemberg valt moeilijk te overtreffen, vandaar dat je er op tijd moet bij zijn om een plaatsje te reserveren. Raadpleeg de beschikbaarheid en boek je verblijf.