Stress detox in hotel Prinsenhof

Stress detox in hotel Prinsenhof

Tijd om te focussen op jezelf

Wil je energie tanken, op adem komen en je ontspannen? Tijd om even te focussen op ... jezelf. Met een volle agenda, een drukke job en een goed gevuld sociaal leven is 'vertragen' niet altijd evident. Voor jezelf zorgen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Een 'stress detox' in hotel Prinsenhof kan je een enorme energieboost geven.

Prinsenhof slaapkamer (2)
Prinsenhof bureau & tv
De kamers in Zorghotel Prinsenhof zorgen voor een rustgevende omgeving.

Zorgbad

De stress detox bestaat uit een tweedaags zorgbad met interactieve workshops, boost-sessies en ontspannende activiteiten. Je leert nieuwe inzichten die je meteen in je dagelijks leven kan toepassen. En dat alles met passie en empathie aangebracht door ervaren Skill BuilderS experten in de rustgevende omgeving van zorghotel Prinsenhof, met natuur van Vlaamse Ardennen binnen handbereik. 
 

Prinsenhof slaapkamer
Prinsenhof buitenaanzicht

Skill BuilderS 

Skill BuilderS en zorghotel Prinsenhof slaan de handen in elkaar en organiseren samen dit 2-daags zorgbad ‘stress detox’. Het team van Skill BuilderS bestaat uit ervaren Skill BuilderS coaches en experten in stress- & burn-out, vitaliteit, energie & recuperatie. Zij beseffen dat we allen dagelijks heel wat ballen in de lucht moeten houden. Zij reiken heel wat tips en adviezen aan om een gezonde work-life balans na te streven met voldoende ruimte voor zelfzorg en zelfontplooiing.

Gloednieuw zorghotel Prinsenhof

Wie eens toe is aan verandering van omgeving, vindt in Zorghotel Prinsenhof een gedroomd toevluchtsoord. Het hotel ligt vlak bij het centrum van Ronse, koningin van de Vlaamse Ardennen. De omgeving straalt natuur en rust uit, en biedt volop kansen voor gevarieerde wandelingen in het glooiende landschap. Het is een gloednieuw hotel-met-zorg, bijvoorbeeld voor wie wil revalideren na een ziekenhuisopname. Maar het hotel heeft ook een toeristische kant. Bij aankomst krijg je een drankje en staat er een verrassing op je kamer. Alle kamers zijn uitgerust met een minikoelkast en een gootsteen. Gedurende 2 dagen word je in de watten gelegd. Je geniet bovendien ook van vitaminerijke lunches, een overheerlijk diner en lekker ontbijt.

Inspirerende workshops

Wat kun je van de detox verwachten? Een mix van boeiende, wetenschappelijk onderbouwde workshops en energiegevende activiteiten onder leiding van enthousiaste experten. Je leert de functie van stress, hoe stress ontstaat en hoe je de symptomen kunt herkennen. Je leert je energiepeil kennen en de manier waarop het overdag evolueert en wisselt. De workshops brengen zaken in kaart zoals gezondheid, energie, beweging, voeding, slaap, … en je leert copingstrategieën: wat zijn je stressoren en hoe kun je ze beïnvloeden? Je ontdekt je eigen gedrags- en communicatiestijl en krijgt inzicht over hoe die de relaties met anderen beïnvloedt. Tot slot is er de workshop waarin je je eigen waarden leert gebruiken als innerlijk kompas voor je denken en handelen. 

Onze coach blijft 2 dagen ter beschikking, neemt deel aan de activiteiten en staat open voor individuele informele gesprekken. In een veilige, prachtige en rustgevende omgeving komt u helemaal tot rust. Prinsenhof en Skill BuilderS zullen u enthousiast opwachten zodat je na een onvergetelijke 2-daagse stress detox ontspannen en vol energie huiswaarts keert!

Muziekbos-4 .jpg
Het prachtige Muziekbos is dé ideale locatie voor een mindful wandeling.

Mindful walk

Een hele boterham allemaal (maar nuttig en interessant). Gelukkig worden de workshops afgewisseld met bijvoorbeeld een ritje met de e-bike en een Mindful wandeling in de buurt. Mindfulness is een wetenschappelijk beproefde manier om je focus te trainen en manieren te ontdekken om meer afstand van jezelf te nemen zodat je makkelijker met dagelijkse irritaties en ongemakken kan omgaan. Je leert beter te ademen, bewust de aandacht naar het hier en nu te brengen en je geniet intussen van de natuur. Gaandeweg voel je de spanning en innerlijke druk verdwijnen.
 

zichtopRonse.jpg
Art deco (10).jpg
De Passage in Ronse
Hermesbasiliek vanop Albertpark.JPG
Ronse is een kleine stad aan de taalgrens met heel wat toeristische troeven.

Prachtige omgeving

Misschien heb je achteraf zin om de nabije omgeving verder te verkennen? Zorghotel Prinsenhof ligt op 5 minuten stappen van het centrum van Ronse. De Hoge Mote, een historisch pareltje uit de 17de eeuw dat nu het onthaal- en ontmoetingscentrum voor Ronse en de Vlaamse Ardennen herbergt. Net naast de Hoge Mote tref je textielmuseum MUST aan. De tientallen weefgetouwen, foto’s en documenten vertellen je het verhaal van het textielverleden. De Hoge Mote en het MUST vloeien via het Bruulpark naadloos over in de Sint-Hermesbasiliek met zijn Sint-Hermescrypte. Het parkje met zijn eeuwenoude kastanjebomen is een groene oase in het hart van de stad. 

Aan de voet van de basiliek start de Hermes fietsroute. En vergeet ook het Muziekbos niet. Maak het jezelf makkelijk en volg de uitgestippelde Muziekbos Wandelroute die je over onverharde wegen en paadjes voert. Aan de rand van het Muziekbos kom je een pak eet- en drinkgelegenheden tegen zoals Bistro Boekzitting. En ja, het lommerrijke terras is maar moeilijk te weerstaan!

Heb je interesse voor dit tweedaags zorgbad? Schrijf je in en laat de stress van je afglijden!