Lange wandelingen in de Vlaamse Ardennen

Lange wandelingen in de Vlaamse Ardennen

Klaar voor de uitdaging?

Soms heb je niet meer nodig dan een paar wandelschoenen, fitte benen en een stevige portie goesting om erop uit te trekken. Klinkt je dat bekend in de oren? Dan is de streek rond de taalgrens, in de Vlaamse Ardennen, jouw absolute hemel op aarde. 

Hier kan je kilometers stappen, over glooiende heuvelruggen, dwars door bijzondere bossen en langs kabbelende beken. Uren wandelgenot, soms zelfs zonder een andere levende ziel tegen te komen. Hier tonen de Vlaamse Ardennen zich van hun stille, karaktervolle kant. De gedroomde locatie voor een pittig wandelweekend vol prachtige lange wandelingen.

Livierenbos_DavidSamyn.jpg
Langs de Taalgrensroute kom je het Livierenbos tegen

Dagtocht wandelen in de Vlaamse Ardennen

Yep, het bestaat nog in België: kilometers ver wandelen in de ongerepte natuur en langs gezellige dorpjes. Lang wandelen in de Vlaamse Ardennen, dat doe je zoals jij dat wilt. 
 
Een volledige dagtocht of liever een iets beperktere – maar daarom niet minder avontuurlijke – trip? De wandellussen die je vindt in de brochure Grensgevallen, bieden je alle inspiratie die je zoekt voor de perfecte wandeling in de streek.

Cover van de Wandelgids Wandelen op de taalgrens
Gidsen

Wandelgids Wandelen op de taalgrens

Wandelgids met 5 routes tussen de dorpen Louise-Marie, Ellezelles, Schorisse, Flobecq, La Houppe en Everbeek-Boven.
Bij elke route horen gedetailleerde en duidelijke routekaartjes
Bospaden, prachtige panorama's, mooie verhalen, lekkere streekgerechten en -biertjes, en heerlijke gastvrije logies liggen op het pad van elke route en staan beschreven en geïllustreerd met foto's en tekeningen. De taalgrens fungeert als centraal thema.
Herwerking van de wandelgids Grensgevallen uit 2018

€ 6,00
EUR
Format: 9,99

Combineer, wandel, ontspan

Op de taalgrens kan je 5 unieke wandelroutes beleven – je vindt ze ook in de brochure Grensgevallen. Door die routes slim te combineren, krijg je lange wandelingen van 22 tot maar liefst 30 kilometer. Perfect voor de liefhebbers van kuitenbijters, die de hele dag willen verdwalen in weidse velden en eindeloze paden. 
 
Kies zelf welk deel van de Vlaamse Ardennen jij wilt ontdekken. Stap stevig door het Brakelbos, Livierenbos, Muziekbos of Bos Ter Rijst. Klaar voor de uitdaging? Ontdek dan alle wandelroutes in de handige brochure Grensgevallen.

Brakelbos_DavidSamyn.jpg
Livierenbos 2 David Samyn.jpg
Muziekbos_DavidSamyn.jpg
Kies zelf welk deel van de Ardennen je wil verkennen

Uitgewandeld? Tijd voor wat heerlijke rust?

Als je onderweg even wil pauzeren, moet je dat zeker doen. Let wel: lange wandelingen zijn er écht om even weg te wandelen van de wereld. Je komt op je tocht dus niet veel tegen. In La Houppe vind je daarentegen wél een smakelijk aanbod aan horecazaken. Ook Orangerie De Amberhoeve is een leuk adresje in Schorisse.
 
Wil je nog even wat blijven hangen in de streek, boek dan zeker je kamer bij B&B Het Stille Genoegen. Zo kan je in Huize Giselle – een unieke gîte binnen de B&B – heerlijk ontspannen in alle rust en ruimte. Maar ook kamer Poort tot Bezinning biedt je de mogelijkheid om tot jezelf te komen bij een knisperend haardvuur. Ontdek alle kamers op de website.
 
Tip: Boek een dagarrangement 'Wandel én geniet!' georganiseerd door 3 B&B's: B&B Het Stille Genoegen, B&B De Amberhoeve én B&B In de Gloria.
Check de website voor de data. Groepen vanaf 10 personen kunnen apart reserveren.
Het arrangement is inclusief ontbijt, lunch, avondmaal én allerlei versnaperingen en drankjes tijdens de wandeling (14 of 17 km).

Download alvast de Dwaallicht wandelroute en ga op stap!