Jeugdherberg De Fiertel

Jeugdherberg De Fiertel

Groepsfun in het groen

Ronse
Straat + huisnummer
Ruddersveld 7
9600 Ronse
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 21 19 26
Link

Jeugdherberg De Fiertel in Ronse ligt in een prachtige groene omgeving, aan de voet van de welklinkende Kanarieberg en het Muziekbos. Er zijn 35 kamers voor een totaal van liefst 149 personen. De vier polyvalente ruimtes maken dit het ideale verblijf om met een grote groep af te zakken naar deze mooie streek.

De slaapzaal in?

De Fiertel ligt midden in een ongerept landschap van heuvels en bossen. Er zijn in totaal 149 bedden, in 35 kamers. De verdeling varieert van een groepskamer met 24 bedden, een pak zespersoonskamers en zestien kamers voor twee. De badkamers zijn gemeenschappelijk. Voor jongeren tot zestien jaar is er een korting. Kinderen jonger dan drie verblijven zelfs helemaal gratis!

Vanaf een verblijf van twee nachten is het lakenpakket gratis inbegrepen in de prijs. Je ontvangt het bij aankomst. Handdoek vergeten? Aan de receptie koop je er een tegen een democratische prijs.

Kampplaats Jeugdherberg De Fiertel in Ronse
Het recent aangelegde terrein beschikt over een volledig uitgerust sanitair gebouw.

Kamperen kan!

Meer avontuurlijke zielen laten de slaapruimtes links liggen en kiezen voor het 3,5 hectare grote kampeerterrein van De Fiertel. Het terrein werd nog maar recent aangelegd met een volledig uitgerust sanitair gebouw. Begeleiders of families kunnen er ook terecht voor een overnachting in een van de twee trekkershutten op het domein.

Trappenzaal Jeugdherberg De Fiertel in Ronse
Lockers zorgen ervoor dat je je spullen veilig kunt opbergen.

Polyvalente ruimtes

De grote polyvalente ruimtes en lokalen maken van de jeugdherberg een ideale plek voor groepen. De grootste ruimte biedt plaats aan 100 personen. Daarnaast zijn er twee lokalen voor 20 personen en een eetruimte die ook gebruikt kan worden voor activiteiten. Ideaal bij minder mooi weer of voor groepsactiviteiten ‘s avonds. Spelletjesavond iemand?

Ontbijt inbegrepen

Het ontbijt is inbegrepen en wordt geserveerd in de ruime eetruimte. Op simpel verzoek kan er ook catering in half- of volpension voorzien worden. Net als lunchpakketten die je makkelijk meeneemt op ontdekking door de omgeving. Verder kan de uitgeruste keuken ook door jou en je groep gebruikt worden om zelf te koken.

Veilige lockers

Er zijn lockers voor kostbare bezittingen, een bagageruimte en vlotte wifi in het hele gebouw. Parkeren doe je gratis op het terrein en er is een fietsenstalling voor honderd exemplaren. Dit blijft tenslotte de Vlaamse Ardennen, legendarisch voor zijn fietsroutes.

Speeltuin Jeugdherberg De Fiertel in Ronse
kindvriendelijk Jeugdherberg De Fiertel in Ronse
Jeugdherberg De Fiertel is kindvriendelijk en beschikt over een grote speeltuin.

Speeltuin en sportvelden

Jong of oud, verveling is hier onmogelijk. Om te beginnen is er het grote speelplein vlak voor de deur. Tot de andere sport- en spelmogelijkheden behoren een volleybalveld, basketplein en een voetbalveld. Dat grote gazon is natuurlijk ook perfect geschikt voor andere spelletjes en activiteiten. En tenslotte heb je na een verblijf hier vast ook je pingpongskills aangescherpt.

Vergeet tussendoor niet te genieten van de zon en de mooie, groene omgeving. De picknickbanken zijn de ideale plek om even op adem te komen. Tijd voor een vieruurtje.

Op stap in de buurt

Langs de Kanarieberg, een stevige helling die al verschillende keren op het parcours van de Ronde van Vlaanderen prijkte, kom je in het Muziekbos: een natuurgebied van 52 hectare met een groot en mooi bos. Niet verwonderlijk dus dat het een Europese erkenning kreeg. Wist je trouwens dat er op het hoogste punt in het bos – de Muziekberg – een Geuzentoren staat? Hier kreeg naar verluidt de regio zijn naam, toen een dichter de toren beklom en riep: “Het lijken hier wel Vlaamse Ardennen!”
 

Ritje naar Ronse of Oudenaarde (of de Zwalmstreek)?

In de mooie omgeving van Ronse vindt iedereen zijn gading. Verschillende wandel- en fietsroutes vertrekken vlak aan de jeugdherberg. Overweeg ook zeker een tocht richting de Zwalmstreek – een geweldig pittoreske stroom die zich door prachtige landschappen slinger. En vergeet ook de jaagpaden langs de Schelde niet. Die charmante paadjes lenen zich perfect tot ellenlange fietstochten of wandeltrips. Héérlijk genieten, waar je ook voor kiest.

In Oudenaarde wat verderop valt er veel te beleven en heel wat geschiedenis te rapen, maar ook de vele pittoreske dorpjes verspreid over de omgeving maken van deze streek een echte vakantiebestemming. Is je rugzak al gepakt?

Boek jouw weekendje weg in de Vlaamse Ardennen

Een budgetvriendelijk, avontuurlijk en toch comfortabel weekendje of weekje weg in de Vlaamse Ardennen? Als je een jeugdherberg zoekt die aan al je wensen tegemoet komt: check dit! Bekijk snel de website van de Fiertel voor meer info over prijzen en reservaties.