Hotel Prinsenhof

Hotel Prinsenhof

Hotel-met-zorg in het centrum van Ronse

Ronse
Capaciteit
1 - 116 Personen
Straat + huisnummer
Kruisstraat 24-30
9600 Ronse
E-mail
Telefoonnummer
+3293815885
Link

Wie eens toe is aan verandering van omgeving, vindt in Zorghotel Prinsenhof een gedroomd toevluchtsoord. Het hotel ligt vlak bij het centrum van Ronse, de koningin van de Vlaamse Ardennen.

Hotel Prinsenhof geeft onderdak aan meer dan 60 stijlvolle kamers en studio’s voor een kort of lang verblijf met hotelservice. Alle kamers zijn uitgerust met een minikoelkast en een gootsteen, in sommige kamers is een fornuis zodat je zelf ‘s avonds een potje kunt koken.

Schuif je liever de beentjes onder tafel? In de buurt vind je uitstekende restaurants die meeneemmaaltijden aanbieden. Prinsenhof biedt ‘s ochtends een verkwikkend ontbijt aan, volpension is ook mogelijk.

Verrassende vakantie voor het hele gezin

Het nieuwe verblijf ligt perfect voor gezinnen die de Vlaamse Ardennen willen verkennen met de kinderen. Je verblijft op 5 minuten stappen van het centrum van Ronse en in de buurt krioelt het van de speelbossen. Om je kroost te slapen te leggen, schuift het hotel een extra kinderbedje in je slaapkamer.

Ook mantelzorgers die toe zijn aan een rustig weekendje, ontvangt Prinsenhof met open armen.

Waar iedereen vakantie verdient

In het hotel komen de gasten op de eerste plaats. Zorghotel Prinsenhof maakt deel uit van het initiatief ‘Iedereen verdient vakantie’ van het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen. Samen bundelt Prinsenhof de krachten zodat ook mensen in armoede op vakantie kunnen in Vlaanderen.

Prinsenhof slaapkamer (2)
Prinsenhof slaapkamer
Prinsenhof bureau & tv
de slaapkamers

In alle rust recupereren

Maar dat is niet alles. In het herstelverblijf van Prinsenhof krijg je als gast de juiste zorg op maat. Je doet er in alle rust verse krachten op na een verblijf in het ziekenhuis of als je thuis niet de nodige zorgen kan krijgen.

Je logeert in ruime kamers terwijl er ervaren verpleegkundigen rondlopen die je ondersteunen. Een team van zorgkundigen, kinesisten, logopedisten en een ergotherapeut staan dag en nacht voor je klaar.

De kamers zijn prima uitgerust: de bedden zijn verstelbaar en alles is rolstoeltoegankelijk. Zorghotel Prinsenhof kan een taxi of aangepast vervoer regelen voor mensen met een beperking.

Professionele zorg ligt binnen handbereik, van wondzorg, de opvolging van je medicatie tot een schoonheidsspecialiste oncologie. De maaltijden die op het gevarieerde weekmenu staan, kunnen aangepast worden aan je dieet.

Hotel Prinsenhof in Ronse
Hotel Prinsenhof in Ronse

Toegankelijk toerisme in de Hoge Mote

Zorghotel Prinsenhof ligt op 5 minuten stappen van het centrum van Ronse, ‘de koningin der Vlaamse Ardennen’ zoals schrijver Omer Wattez de stad herdoopte. Start je verkenningstocht in de Hoge Mote, een historisch pareltje dat tot in de 17e eeuw kanunniken huisvestte. Nu vind je er het onthaal- en ontmoetingscentrum voor Ronse en de Vlaamse Ardennen terug.

Het belevingscentrum kreeg bovendien een kwaliteitslabel voor toegankelijk toerisme. Dat wil zeggen dat de Hoge Mote bereikbaar is via een brede toegangsbrug, een drempelloze inkom en een onthaalbalie met verlaagd gedeelte. Het sanitair blok is aangepast met een ruim ingericht toilet.

Virtuele rondleiding in Ronse

Je duikt er in het verleden van Ronse met interactieve panelen, luisterverhalen en filmpjes. Een virtual reality-tour loodst je langs alle trekpleisters van de stad. De uitkijktoren op de hoek van de Hoge Mote trakteert je op een stadspanorama.

Klaar om de rest van Ronse te ontdekken? Net naast de Hoge Mote tref je textielmuseum MUST aan. De tientallen weefgetouwen, foto’s en documenten vertellen je het verhaal van het textielverleden.

HogeMoteRonse.jpg
Belevingscentrum Hoge Mote
Belevingscentrum Hoge Mote
Onthaal- en belevingscentrum Hoge Mote

Groene oase in het hart van de stad

De Hoge Mote en het MUST vloeien via het Bruulpark naadloos over in de Sint-Hermesbasiliek met zijn Sint-Hermescrypte. Het parkje met zijn eeuwenoude kastanjebomen is een groene oase in het hart van de stad. Zoek zeker naar de rode beuk. Hij is 200 jaar oud en prijkt op de plaats van de vroegere galg.

In de crypte van de Sint-Hermesbasiliek, een duizend jaar oud staaltje van  Romaans-gotische architectuur, vind je de relikwieën van de heilige Sint-Hermes, de patroonheilige van zenuw- en geesteszieken.

Aan de voet van de basiliek start de Hermes fietsroute. Volg het spoor van de heilige Hermes door het licht glooiende decor rond de stad.

Avontuur_IJsmolenhoeve.jpg
Ezel_IJmolenhoeve.jpg
Ijsmolenhoeve

Avontuur in de IJsmolenhoeve

Trek je erop uit met je kinderen? Dan mag een bezoek aan de IJsmolenhoeve niet ontbreken op je lijstje. De IJsmolenhoeve is een spannend avonturenpark in de schaduw van het Muziekbos.

Stoere binken kunnen zich uitleven op de klimmuur, highropes of big swing. De allerkleinsten leren diertjes verzorgen en voederen in de kinderboerderij of maken er een ritje op een pony.

Binnen verschuilt zich een Escape Room. Probeer met het hele gezin binnen het uur te ontsnappen uit een verlaten militaire loods.

Spelen in het Muziekbos

Nog zo'n niet te missen bestemming om met je kinderen op stap te gaan, is het Muziekbos. Maak het jezelf makkelijk en volg de uitgestippelde Muziekbos Wandelroute die je over onverharde wegen en paadjes voert.

Met kleine stappertjes kan je de 10 kilometer lange staptocht moeiteloos inkort. Bovenop de Muziekberg, 148 meter hoog en een van de Vlaamse getuigenheuvels, krijg je een mooi uitzicht op de vallei van de Trosbeek.

Op de flanken van deze heuvels biedt het 135 hectare grote Muziekbos je de nodige klimpartijen. Voor het jong grut zijn er twee speelzones gebouwd. Toe aan een pauze? Blaas even uit op een van de Sinnenbanken, rustbanken die meer weg hebben van kunstwerken dan van een zitbank.

Sinnenbank_Muziekbos(3).JPG
Sinnenbank

Liefmans Goudenband proeven

Aan de rand van het Muziekbos kom je een pak eet- en drinkgelegenheden tegen zoals Bistro Boekzitting. En ja, het lommerrijke terras is maar moeilijk te weerstaan. Vlei je neer, kies een drankje, een snelle hap of zet je tanden in het gastronomisch menu.

Proef zeker van de Liefmans Goudenband in flessen van 75cl, een van de weinige plekken in de Vlaamse Ardennen waar je je eraan kunt laven.

Boek vanaf 50 euro per nacht

Ben je toe aan een zorgeloze vakantie of wil je je laten omringen met de nodige zorg om weer op de been te komen? Via het online boekingsysteem van Zorghotel Prinsenhof kan je al vanaf 50 euro per nacht logeren in het verrassende Ronse. Heb je extra zorg nodig, wil je volpension of kan het zorghotel je ergens oppikken? Laat het vooraf weten, Prinsenhof zorgt ervoor.