Culinair genieten in 'De Eregast' op Njam!tv
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in de bloemetjes zetten. Peter Goossens, Sergio Herman, Christer Elfving én Gert Verhulst krijgen de culinaire dag van hun leven in De Eregast.
Vakantiewoning Hof van Eine
Dé uitvalsbasis van de chefs is vakantiewoning Hof van Eine in Oudenaarde. Dit luxueus vijfsterren vakantieverblijf mét wellness vormt de ideale locatie voor vakanties met vrienden of familie (max. 10 personen). De idyllische ligging met de prachtige tuin en unieke keuken vormden hét decor voor de 4 culinaire reportages.
Dé uitvalsbasis van de chefs is vakantiewoning Hof van Eine in Oudenaarde. Dit luxueus vijfsterren vakantieverblijf mét wellness vormt de ideale locatie voor vakanties met vrienden of familie (max. 10 personen). De idyllische ligging met de prachtige tuin en unieke keuken vormden hét decor voor de 4 culinaire reportages.
Zoek je een leuk verblijf voor jouw familie- of vriendenweekend? Of heb je zin in een ontspannend weekendje in de Vlaamse Ardennen? Laat je dan inspireren door onze logiestips!
De gastchefs gingen op bezoek bij enkele streekproducenten.
De 3 chefs gaan samen met een bevriende gastchef ook op verschillende culinaire uitstappen in de Vlaamse Ardennen!
1. Pickles Camp's - Oudenaarde
Peter Goossens ging de productie van Pickles Camp's bezoeken om te bekijken hoe men daar Pickles maakt. Camp's legt al meer dan honderd jaar groenten in, maalt mosterds en maakt pickles. Ze hebben respect voor het authentieke karakter van de producten en recepten.
2. Kruiden Claus - Kruisem
Lode Claus mocht Christer Elfving verwelkomen op zijn kruidenkwekerij. Naast een uitgebreid aanbod klassieke kruiden wordt hier ook een groot assortiment minder courante kruidenplanten geteeld. De laatste jaren wordt ook een beperkte selectie van zeldzame aardbeirassen, vergeten groenten en geurgeraniums aangeboden.
3. Confiserie Bebijn - Oudenaarde
Sergio Herman ging op ontdekking bij Confiserie Bebijn. Bebijn is een atelier in Ename waar ambachtelijke confiserie wordt vervaardigd.
Sinds 2015 is Bebijn de merknaam voor kwalitatief hoogstaande snoep. Vanuit de passie naar smaken, lekkere producten en confiserie ontsprong het idee om snoep te maken die zorgt voor een beleving!
4. Geutelingen - Brakel
Gert Verhulst liet zich verleiden door de heerlijke geur van een versgebakken geuteling. Al eeuwen worden in Elst geutelingen gebakken, aanvankelijk voor de pelgrims die bij de H. Apollonia hun tandpijn kwamen afsmeken. De familie De Koekelaere bouwde al in de jaren ’70 een geutelingenoven. In 2016 startten Eric en Pieter De Koekelaere de eerste echte geutelingenbakkerij: Geutelingen De Koekelaere. Vandaag bakken Lieselotte en Pieter nog steeds de lekkerste geutelingen volgens het aloude familierecept!
Krijg je na het zien van deze culinaire afleveringen zin om nog meer streekproducten uit de Vlaamse Ardennen te ontdekken? Bekijk dan onze culinaire pagina vol inspiratie.
6x gastronomisch overnachten in de Vlaamse Ardennen
4 vakantiewoningen met wellness
5 vakantiewoningen mét een uitzicht
5x vakantiewoningen bij de stoof
8 logies met prachtig uitzicht
4x stedelijk logeren in de Vlaamse Ardennen
Lot beleefde een coronaproof weekendje weg
Een gezellige oase in het Kluisbos