B&B Refuge Kapelleberg

B&B Refuge Kapelleberg

Vierkantshoeve met catering in Maarkedal

Maarkedal
Capaciteit
1 - 22 Personen
Straat + huisnummer
KAPELLEBERG 16
9680 Maarkedal
E-mail
Telefoonnummer
0495599433
Reservation
Online boeken
Link

De oude vierkantshoeve van Refuge Kapelleberg stamt al uit 1763, lang voor er van ons land al sprake was! De hoeve werd in 2007 meer dan grondig gerenoveerd, waarbij er stevig werd geïnvesteerd in comfort. Sindsdien is dit een trekpleister voor groepen. Gastheer en -dame Tom en Annique verwelkomen je er van harte.

Aan de voet van de Kapelleberg ligt het domein van maar liefst 5000m2. Het huis is een grote hoeve met, jawel, vier vleugels. Twee vleugels zijn voorzien voor gasten, één voor evenementen en in de laatste wonen de eigenaars zelf. Gastvrouw Annique schoolde zich om tot kok en verzorgt alle mogelijke catering piekfijn vanuit haar eigen keuken.

Slaapkamer Valerius Refuge Kapelleberg in Maarkedal
Slaapkamer Refuge Kapelleberg in Maarkedal

Romantiek én zakelijk comfort

Je vindt hier zowel moderne romantiek als zakelijk comfort. Met een capaciteit van 20 personen kunnen koppels, vrienden, families en bedrijfsteams hier comfortabel overnachten. De kamers hebben verschillende samenstellingen, met zowel dubbele als aparte bedden.

Allemaal kregen de kamers de naam mee van een bekende Vlaming uit de streek: van kunstschilder Valerius De Saedeleer tot middeleeuwse volksheld Hanske De Krijger. Elke kamer heeft een eigen badkamer, televisie en, uiteraard, wifi. Wakker worden doe je met uitzicht op de velden.

Multifunctionele vleugel

Volg de geur van verse koffie en schuif samen aan voor een heerlijk ontbijt in de Refuge. In de grote multifunctionele vleugel kan je terecht voor privéfeesten, seminaries, teambuilding en andere evenementen. De zaal van 100m2 is ruim, maar gezellig, met een mooie zithoek met open haard en uitzicht op de Kapelleberg door de twee grote ramen. Speel er samen een gezelschapsspel, blader door een tijdschrift of praat lekker bij.

Professionele events welkom

Voor professionele evenementen zijn alle snufjes voorzien. Maak gebruik van het projectiescherm, flipcharts, een flatscreen met digitale tv, zes luidsprekers, snelle wifi en de Barco Clickshare voor wireless audio en beeld.

Catering wordt op maat verzorgd: lunch, diner, apero … De formules gaan van zittende meergangenmenu’s tot luxebarbecuebuffetten. Alles wordt ter plekke klaargemaakt door de eigenares en is zo gegarandeerd van topkwaliteit.

Tuin_RefugeKapelleberg_DavidSamyn.jpg
De tuin van B&B Refuge Kapelleberg nodigt uit voor tal van activiteiten.

Buiten beter

Bij mooi weer doe je alles toch liever buiten? Geen probleem: de mooie, grote tuin is ideaal voor teambuildingactiviteiten of spelen met de familie. Eten, drinken en pauzeren doe je op de zonneterrassen met designtuinmeubilair. Teambuildingactiviteiten kunnen trouwens ook geregeld worden door de eigenaars! Op de parking is plek voor 25 auto’s en langs de straat kunnen er nog eens tien wagens parkeren.

Uitstapjes in de buurt

Ga met je partner, familie of collega’s op verkenning door de Vlaamse Ardennen op de Vespa en waan je in de Toscaanse heuvels! Refuge Kapelleberg heeft 23 moderne, zwarte vespa’s ter beschikking. Zalig om rond te snorren in het zonnetje, even halt te houden op een terrasje en zalig rond te tuffen in een van de mooiste landschappen van het land.

Volg een van de uitgestippelde routes of trek er op eigen houtje op uit. Er kan zelfs een begeleider mee die je langs één van de vele mooie routes over het parcours van de Ronde van Vlaanderen leidt. Je passeert watermolens, de Muur van Geraardsbergen ... of steek de taalgrens over richting Ath of Doornik. Het moet gezegd: dit is de meest ontspannen manier om de iconische hellingen van de Ronde van Vlaanderen te bedwingen. Je hoeft jezelf helemaal niet in het zweet te werken!

Klik hier voor meer info

Vespa's Refugetrips Maarkedal
Vespa's Refugetrips stro
Ga op verkenning in de Vlaamse Ardennen met deze vespa's.

Voor de sportivo’s

Wie het wat sportiever wil aanpakken kan één van de tientallen geprezen wandel- en fietsroutes uitkiezen voor een actieve dag in de natuur en tussen de velden. Er slingeren zich hier honderden kilometers fiets- en wandelroutes doorheen het glooiende landschap. Goed voor dagenlang – wat zeggen we: wékenlang! – fiets- en wandelplezier met de hele groep. Of gewoon: zalig op jezelf of met z’n tweetjes.

Stap je liever de natuur uit en de bewoonde wereld in? Ook de stadswandelingen in Oudenaarde en Ronse worden aanbevolen. Beide steden hebben een grote markt waar veel te beleven valt, historische huizen, musea, winkelgelegenheden én terrasjes. Santé!

Klinkt als muziek in de oren? Boek nu!

Klinkt je dat allemaal als zalige muziek in de oortjes? Dan heb je maar één keuze: boek snel jouw verblijf bij Refuge Kapelleberg! Surf naar de website van het verblijf voor alle info over prijzen en beschikbaarheden. Tot binnenkort!