B&B en vakantiewoning Hof ter Kammen

B&B en vakantiewoning Hof ter Kammen

Koersen en slapen aan de Koppenberg

Oudenaarde
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
SCHAPENDRIES 53-55
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
0497460837
Link

Aan de voet van de Koppenberg is het al wielrennen dat de klok slaat in Hof Ter Kammen, een comfortabele vakantiewoning voor 8 personen en gastenkamers.

Voor wie de Vlaamse Ardennen wil verkennen met de fiets, is Hof Ter Kammen de hemel op aarde. In de fietsenstalling kan je je fiets parkeren en er met een hogedrukreiniger de modder afspoelen. Ook fietsreparatiekits liggen klaar. Heb je zelf geen fiets bij? Dan kan je die huren bij Hof Ter Kammen. De vakantiewoning en B&B kreeg met reden het label ‘fietsvriendelijke logies’ van Toerisme Vlaanderen.

Hof Ter Kammen bar
de gastvrouw van Hof Ter Kammen

Gastenkamers

Alles staat er in het teken van de koers. Zo kregen de kamers de namen van de hellingen uit de voorjaarsklassiekers in de buurt: de Koppenberg, de Taaienberg, de Oude Kwaremont en de Eikenberg. In de Koppenberg kan je met zijn vieren slapen: er staan twee eenpersoonsbedden en een stapelbed, in de Eikenberg is er plaats voor 3 personen. De overige kamers zijn voor twee personen.

Elke kamer is uitgerust met een televisietoestel, internet en een eigen badkamer met douche. Het ontbijt is inbegrepen in de prijs en wordt opgediend in de eetruimte of, bij mooi weer, op het terras.

Hof Ter Kammen slaapkamers
Hof Ter Kammen wielerverzameling
Hof Ter Kammen is een fietsvriendelijk logies

Fietsweekend met vrienden

Zak je met een groep fietsvrienden of familie af naar de Vlaamse Ardennen? Dan kan je terecht in de vakantiewoning van Hof Ter Kammen. Je uitvalsbasis beschikt over twee slaapkamers, een voor zes personen en een tweepersoonskamer, een ruime leefruimte met slaapsofa en een badkamer met ligbad.

Nadat je de bulten uit de Vlaamse voorjaarsklassiekers hebt beklommen, kom je op adem in de ruime tuin of op het terras terwijl het vlees ligt te sissen op de barbecue. Kinderen ontbinden hun duivels in de zandbak of op de schommel. In de volledig uitgeruste keuken kan je een potje koken voor de hele groep.

Fietsvriendelijke accommodatie

Voor fietsliefhebbers is Hof ter Kammen ideaal gelegen. Je staat in nog geen 5 minuten aan een van de fietsknooppunten, je toegangspoort tot de vele uitgestippelde parcours. Wil je de gebaande paden verlaten en de ene beklimming aan de andere breien? Stel dan zelf een route samen.

Ben je een hele dag op zwier, dan kruis je ongetwijfeld voldoende brasseriëen of cafés waar je verse krachten opdoet. Hof Ter Kammen kan ‘s ochtends een lunchpakket voor je klaarmaken.

Naar de Taaienberg en Koppenberg

Voor de deur van je verblijf passeert de Kuitenbijters Fietsroute. Zet koers naar fietsknooppunt 40 en volg daarna de knooppunten van de 51 kilometer lange tocht. De naam alleen al verraadt dat je flink op de pedalen zult moeten trappen. De tocht begint vlak, op het jaagpad aan de Schelde en door het dorpsplein van Ename, maar daar komt snel verandering in.

Tijdens je rit moet je de Taaienberg en de Koppenberg, de historische ‘Bult van Melden’, zien te bedwingen. De Koppenberg is weliswaar slechts een kleine 80 meter hoog, maar de hellingen klimmen tot 22%. Eens je de dit stukje wielererfgoed overwonnen hebt, komt de eindmeet stilaan in zicht. Vanaf de Koppenberg daal je gezwind af tot je Hof Ter Kammen binnenrijdt.

Wielerfans moeten zeker een kijkje nemen in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Te voet vanuit Hof Ter Kammen ben je er in een half uurtje. Het museum staat volledig in het teken van Vlaanderens Mooiste. In de vaste tentoonstelling maak je kennis met de legendes die de Ronde op hun palmares mochten schrijven: Cancellara, Boonen, Gilbert,...

Koppenberg_Oudenaarde_Strava_Flandrien_Challenge(2).jpg
Koppenberg_Oudenaarde_flandriens(2).jpg
Koppenberg

Ontdek de geheimen van het Koppenbergbos

Beklim je de Koppenberg liever te voet dan op de pedalen? Volg dan de Koppenberg wandelroute. In plaats van je tanden stuk te bijten op de venijnige hellingen, heb je alle tijd om te genieten van het landschap en de verborgen parels rond de Koppenberg te verkennen.

Wist je dat er in het Koppenbergbos, op de flank van deze heuvel, meer dan 150 jaar oude zomereiken groeien? In het voorjaar is de bodem van het bos ingepalmd door een leger wilde hyacinten.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het het Duitse leger dat er de plak zwaaide. De bossen vormden vanaf 1915 een oefenterrein van Duitse soldaten. Geen toeval. Het landschap van de Vlaamse Ardennen toont opvallende gelijkenissen met het landschap aan de frontlinies in Ieper en Verdun. Je ziet er nog altijd de contouren van loopgraven, bomputten en mitrailleursnesten.

Aan de voet van de Koppenberg kom je een oude spoorbedding tegen die nu omgetoverd is in een geasfalteerd fietspad. Via deze route trokken arbeiders uit Oudenaarde naar Herseaux, bij Moeskroen, om in de Noord-Franse textielfabrieken te werken.

Koppenbergbos_DavidSamyn4.jpg
Koppenberg_Koppenbergbos-12_©david_samyn.jpg
Koppenbergbos7.jpg
Koppenbergbos

Eten en drinken in de buurt

Na al je ontdekkingen heb je wel een opkikkertje verdiend. Dicht bij je verblijf vind je Bistro 't Veer terug. Het restaurant biedt ongetwijfeld één van de mooiste terrassen in Oudenaarde. Je kijkt uit op een Scheldemeander net voorbij Melden Dorp. Deze oase van rust verrast je met de betere keuken, voor de kinderen is er een speelhoek en aparte menukaart.

Café Koppenberg trekt de wielrennersfeer die Hof Ter Kammen ademt door. Aan de gevel hangen halve koersfietsen en ook binnen is het al koers wat de klok slaat. Je vindt er namelijk een permanente fototentoonstelling over de Ronde van Vlaanderen en de Koppenberg.

Wil je een kijkje nemen in de oudste familiebrouwerij van België? Dan moet je bij Brouwerij Roman zijn. Op ambachtelijke wijze brouwen ze er de Ename abdijbieren, de Gentse Strop, Adriaen Brouwer, Sloeber en de goudgele Roman pils. De passie voor het brouwen wordt al sinds 1545 van generatie op generatie doorgegeven. Tijdens een rondleiding maak je kennis met hun familieverhaal, het brouwproces en proef je hun passie voor bier.

Boek nu je fietsweekend

Wil je een gastenkamer of de volledige vakantiewoning boeken? Bij Hof Ter Kammen wachten ze je al op! Geef via de website van Hof Ter Kammen je gewenste verblijfdata door en deel vooraf mee of je extra fietsen wil huren om het parcours van de Vlaamse voorjaarsklassiekers te verkennen.